ΡΕΘΥΜΝΟ: ΠΕΡΙΠΟΥ 1.900 ΩΡΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ

CIVITAS DESTINATIONS | ELECTROMOBILITY

Ο Δήμος Ρεθύμνης, υπηρετώντας την αρχική του δέσμευση για τη στήριξη της ηλεκτροκίνησης προχωρά στην εγκατάσταση τριών διπλών φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων. Η επιλογή των σημείων έγινε με γνώμονα τόσο την εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων όσο και την εξοικείωση των πολιτών και επισκεπτών με την ηλεκτροκίνηση.

Ήδη τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί είναι δύο μεγάλοι κεντρικοί χώροι στάθμευσης, στη μαρίνα και το κέντρο της πόλης, καθώς και ένας χώρος ελεγχόμενης στάθμευσης, πλησίον του Δημαρχείου της πόλης.

Οι φορτιστές εγκαταστάθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος CIVITAS DESTINATIONS που αντιμετωπίζει θέματα σχετικά με την βιώσιμη κινητικότητα και τον τουρισμό σε μικρές και μεσαίες νησιωτικές πόλεις με μεγάλη τουριστική ζήτηση.

Πολύ αισιόδοξα  είναι για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης στο Ρέθυμνο είναι τα στατιστικά στοιχεία από τους έξι κιόλας πρώτους μήνες της λειτουργίας των φορτιστών. Συγκεκριμένα έχουν γίνει περισσότερες  από 200 φορτίσεις με περίπου 1.900 ώρες φόρτισης!

Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχει τοποθετηθεί ο τέταρτος διπλός φορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων, ταχυφορτιστής αυτή τη φορά με δυνατότητα πλήρους φόρτισης σε 30-45’ στο πλαίσιο υλοποίησης της «Βιοκλιματικής ανάπλασης πλατείας Αγίου Γεωργίου & οδού Αγγ. Σικελιανου στο Ρέθυμνο».

Επίσης, ο Δήμος έχει προτείνει και αναμένει την αξιολόγηση για τις κατάλληλες θέσεις στον ΔΕΔΔΗΕ  για την εγκατάσταση τριών επιπλέον φορτιστών εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου στο πλαίσιο του προγραμματισμού τους για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την επικράτεια.

Ο Δήμος Ρεθύμνου ιδιαίτερη έμφαση την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την ενημέρωση των κατοίκων και των επισκεπτών με δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. Μία από τις πιο επιτυχημένες ήταν κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019 όπου ο Δήμος διοργάνωσε διήμερη έκθεση και test drive ηλεκτρικών οχημάτων όπου συμμετείχαν οι εταιρείες BMW, Volkswagen, Eco-car και Nissan. Η έκθεση έγινε στη Μαρίνα όπου είναι εγκατεστημένος ο ένας φορτιστής. H προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους από 200 επισκέπτες να κάνουν test drive, να δουν πως χρησιμοποιούνται ο φορτιστές και να συζητήσουν με τους αντιπροσώπους για τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης.