Συλλογή κυκλοφοριακών δεδομένων μέσω θερμικών αισθητήρων για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο

Ο Δήμος Ρεθύμνης έθεσε σε δημοσιότητα το διαγωνισμό που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση θερμικού συστήματος καταγραφής κυκλοφοριακών δεδομένων.

Για πρώτη φορά, στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο του Προγράμματος CIVITAS DESTINATIONS, πρόκειται να εγκατασταθεί σύστημα καταγραφής κυκλοφοριακών δεδομένων, σε πραγματικό χρόνο, σε 11 επιλεγμένες θέσεις οι οποίες καλύπτουν χωρικά όλες τις εισόδους της πόλης, κεντρικά σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο καθώς και περιοχές, όπως είναι ο Μασταμπάς, η Καλλιθέα, τα Περιβόλια και ο Πλατανιάς.

Τα κυκλοφοριακά δεδομένα αποτελέσουν ένα σημαντικό εργαλείο για το σχεδιασμός του Δήμου Ρεθύμνης στη κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης .

Η επεξεργασία κυκλοφοριακών δεδομένων αφενός αποτελεί βασικό στάδιο για την ανάπτυξη του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αφετέρου συμβάλει στην παρακολούθηση και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης κινητικότητας και της διερεύνησης των καταλληλότερων λύσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Διευκρινίζεται πως η εγκατάσταση και λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος, σε καμία περίπτωση δεν θα παραβιάζει ούτε θα πλήξει προσωπικά δεδομένα αφού οι αισθητήρες καταγράφουν μόνον θερμικά ίχνη και όχι ανθρώπινα πρόσωπα και σώματα.

 

Διακήρυξη Διαγωνισμού για την επιλογή Αναδόχου του έργου "Θερμικού Συστήματος Παρακολούθησης Κυκλοφοριακών Δεδομένων": 

www.rethymno.gr/information-services/competitions/diakhryksh-thermikou-systhmatos-tropopoihsh.html

 

Φωτογραφία του χρήστη Τμήμα Προγραμματισμού Δήμου Ρεθύμνης.